Projects

Norton House Hotel – retaining walls

The client, Ogilvie Construction, required four parallel retaining walls to be built into an embankment at the Norton House Hotel. They were building a new bedroom block, conference suite and leisure complex, and the walls were a key feature of the landscaping

The stone used came from an old barn near Sherrifmuir, Perthshire.  Although old building stone, it has a pleasing roughness to, with a good mix of sizes and shapes.  The architect was keen for a contrasting style between the red of the sandstone and green of the turf.

In total 120 tonnes of stone was used, each terrace measured 23m long and stands approximately  a metre high, with corners and returns.  Lights were built into the returns to illuminate the stairs.

Wallers – Jason Hoffman and Richard Love.

Landscape Architect – Chris Palmer Associates